Skautski muzej

Osijek

 
 
 
Izbornik
Odred izviđača "Suncokret" Čepin
 
     
 

Vremensko razdoblje

 

...

UVOD

...

1914. - 1916.

...

1919. - 1940.

...

1952. - 1991.

...

1991. - do danas

     
 
     
 
 
 
Zadnji put osvježeno: 29.5.2020.
 
webmaster:
 
     
     
 
 
Projekti:
 
 
 
     
     
 
Linkovi:
 
 
 
 
     
     
     
 
         
 
 
   
 
 
 
 
 
 
Odred izviđača "Suncokret" Čepin

znak odreda

 

29. 5. 2015. osnovan jei Odred izviđača "Suncokret" Čepin. Na osnivačkoj skupštini okupilo se oko pedeset članova i gostiju i to članova skupštine i osnivača 16 (od 19), izviđača i planinki maloljetnih 22, gosti iz Otoka 1, Vinkovaca 1 (Katica Konstantinović Kaja, načelnik za kadrove u rukovodstvu Saveza izviđača Hrvatske), Jordan Kukavica jedan od starih članova koje je u ono ranije vrijeme za svoj rad odlikovan Počasnim srebrnim izviđačkim prstenom i tri roditelja.

Od inicijativnog odbora za naše osnivanje tu je bio predsjednik Saveza izviđača Osječko-baranjske županije Antun Šimić-Šima -izviđački instruktor II. stupnja, tajnik Saveza izviđača Osječko-baranjske županije Zorislav Babić -izviđački instruktor II. stupnja i Dalibor Frečko -Frele predsjednik Udruge izviđača "Slavonski hrast" Osijek -izviđački instruktor I.stupnja.

Posebno dragi gost naše Osnivačke skupštine je načelnik Općine Čepin, gospodin Dražen Tonkovac (sa svojim suradnicima) i sam naš izviđački brat, koji je cijelo vrijeme njezina trajanja bio prisutan, a svojim govorom i kraćim istupima dao veliki doprinos njezinu radu i ohrabrio članstvo Odreda da ustraje u njegovoj izgradnji i ostvarenju programskih ciljeva i zadataka izviđačkog pokreta, a sve radi uljepšavanja života djece i omladine.

Na osnivačkoj skupštini je dogovoreno:

-naziv odreda je Odred izviđača "Suncokret" Čepin

-boja odredske zastave je plava sa žutim resama, da boja odredske marame bude plava sa žutim obrubom jer je temeljna boja grba Općine Čepin plava, a suncokret na njoj žute boje,

-himna Odreda je pjesma "Taborski dan" za koju je riječi 1962. godine napisao Dragomir Šulc, a glazbu Otto Neuman profesor glazbe. Iz objektivnih razloga prije nekoliko dana ponovo ju je uglazbio Ivan Draženović profesor i predmetni nastavnik glazbe na Osnovnoj školi Miroslava Krleže Čepin.

-poklič Odreda: "Čepin! Suncokret! -Čepin! Suncokret! -Čepin! Suncokret! Suncokret! Suncokret!"

-dan odreda je 29. svibanj jer je toga dana ove godine održana Osnivačka skupština odreda,

-odred je član Saveza izviđača Osječko-baranjske županije, a preko njih i Saveza izviđača Hrvatske i Međunarodne organizacije izviđačkog pokreta,

-Odred izviđača "Suncokret" Čepin daje trajan doprinos jačanju izviđačkog pokreta pomažući osnivanje novih izviđačkih jedinica u Čepinu i izvan Županije Osječko-baranjske.

-izabran je Ivica Bek za prvog starješinu odreda,

-izabran je Goran Benaković za prvog načelnik odreda i rukovodit će izabranom Upravom odreda,

-Branka Mack Savanović predsjednica izabranog Savjeta odreda,

-Zlata Matusina predsjednica izabranog Nadzornog odbora odreda,

-prihvaćen je Statut odreda u kojem je izrađena i oznaka pripadnosti Odredu,Usvojen je Plan rada i blagajnički plan koji dozvaljava korekcije u hodu.

Sastavio:

Borna Šulc, 2015.

povratak

(povratak)

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Sponzor web stranica:
 
 
 
 
 
 
     
 
 
Pišite nam!
E-mail:
Adresa:
Lokrumska 5
31000 Osijek